איבוד זיכרון באופן מיידי ומפתיע

דיון מתוך פורום  גריאטריה

18/11/2009 | 14:29 | מאת: בת

אבי בן 79 איבד את זכרונו באופן מיידי ומפתיע, פתאום לא יודע איזה כדורים עליו לשתות אם שתה או מתי איזה יום היום היכן נמצא כל דבר והחמור ביותר לא מצא את הדרך הביתה. מה יכול לגרום לתופעה מיידית שכזו. מדובר באדם שזוכר כל רחוב בעירו וכל דבר, מה כדי לבדוק קודם ולשלול האם בדיקות דם של B 12 בלוטת התריס ? אשמח לתשובה ענינית

18/11/2009 | 18:17 | מאת: אילן שפר

שלום לבת לא סביר שאיבוד זכרון "באופן מיידי" יגרם כתוצאה מרמת B12 נמוכה או משבוש בפעילות של בלוטת התריס, כמובן שאלה שניים מהדברים שצריך לבדוק אבל הסימפטומים של ליקוי בשני אלה יהיו הדרגתיים ולא מיידיים. אחת הסיבות היותר שכיחות לדוגמא הוא ארוע מוחי, בדיקת CT של המוח יכולה לחזק או לשלול סיבה כזאת אם כי צריך לדעת שבארוע חולף כנראה לא יראו כלום, אבל אז במרבית המקרים גם איבוד הזכרון או כל פגיעה אחרת שנגרמה, יחלפו. לעיתים גם בארוע שאינו חולף לא ימצאו משהו בCT ראשון אלא רק בCT ביקורת שיבוצע זמן מה לאחר הארוע. האם ברור לך לחלוטין שהשינוי שאת מתארת הוא אכן פתאומי או אולי הסימנים שאת מתארת הופיעו בהדרגה והלכו והחמירו? מנסיוני, הסביבה הקרובה לא תמיד ערה לשינויים שחלים אצל בן משפחה (אם הוא גר לבד לדוגמא ואנחנו לא צמודים אליו בכל שעות היממה) אלא כאשר הם הופכים להיות בולטים יותר ואז לנו נראה שהנה "פתאום" האדם השתנה כשלמעשה מדובר בתהליך מתמשך שאולי לא היינו ערים אליו מכל מיני סיבות. בכל מקרה צריך לאבחן את מצבו של אביך ואז לקבוע מה המשמעות של התופעה הזאת אצלו. בברכה אילן שפר www.ilanshefer.co.il

מנהל פורום גריאטריה