דמנציה

דיון מתוך פורום  גריאטריה

10/11/2009 | 00:30 | מאת: דניאלי

בת 85 סכרתית, יל"ד, אי ספיקת לב וכאבים בכל הגוף. לפני כחודשיים ארוע לבבי שסחף אחריו ארוע מוחי. יש ירידה קוגנטיבית. שאלתי היא - יש מצב להאט את ההדרדרות של הדמנציה ומי יכל לעשות זאת , גריאטר?

10/11/2009 | 20:24 | מאת: אילן שפר

דניאלי שלום ניתן להאט התקדמות של דמנציה,תלוי כמובן בחומרתה, בעיקר בשני אופנים (יחד ולחוד), האחד ע"י טיפול תרופתי שגריאטר יכול להתאים למטופלת, השני גרוי קוגניטיבי באמצעות הפעלה, ההפעלה יכולה להיות ע"י משחקים שונים - משחקי ילדים יכולים להתאים או שימוש בערכה מיוחדת לצורך הענין אותה ניתן להשיג בעמותת אלצהיימר ראה קישור - http://www.alz-il.net

מנהל פורום גריאטריה