מרחב 27 רמת השרון

דיון מתוך פורום  גריאטריה

03/11/2009 | 17:36 | מאת: עופר אהרוני

לדוקטור הנכבד .חמתי מונשמת בטיפול נמרץ כשהיא בהכרה סובלת מאד מהאביזרים שבפה ומסביב .אחד הרופאים הציע שיעשו לה חור בגרון .היא בת 91 במצב קשה מאד .האם כדאי לעשות את הניתוח הזה .בתודה .עופר

04/11/2009 | 00:02 | מאת: אילן שפר

עופר שלום הניתוח שאתה מדבר עליו נקרא טרכאוסטום, כלומר פתח בקנה הנשימה, מדובר בניתוח די שגרתי ובד"כ ללא סיבוכים שמבוצע בחולים המונשמים פרק זמן מסויים ולא ניתן לגמול אותם ממכונת ההנשמה. במספר מובנים דווקא ניתוח כזה עשוי להקל על החולה המונשם משום שהוא מאפשר הנשמה ישירות לקנה הנשימה ו"חוסך" את השימוש בצינור שדרכו היא מונשמת עכשיו. צריך להבין שהמצאות של צינור כזה בפה ובקנה השימה עלולה בסופו של דבר לגרום נזק הן לפה והן לקנה הנשימה משום שהוא מפעיל עליהם לחץ קבוע שיפצע אותם, הוא גם עלול להשתחרר או לזוז קדימה או אחורה ולפגוע ביעילות ההנשמה. בנוסף, לאחר ביצוע הטרכאוסטום, אזור הפה בעצם משוחרר יותר, הדבר דווקא מקל ברוב המקרים על החולה משום שאזור הפה חופשי מהצינור ומהקשירה שלו, במצבים מסויימים אפילו ניתן להאכיל את החולה. אתה כותב שמצבה של חמותך קשה מאוד, אם בכל זאת יש סיכוי שהיא תתאושש, אני חושב שיש מקום לשקול את ביצוע בניתוח. אני מאחל לכם הרבה בריאות.

מנהל פורום גריאטריה