אפזיה

דיון מתוך פורום  גריאטריה

29/10/2009 | 09:46 | מאת: רותי

אמי בת 73 אובחנה כי ייתכן וסובלת מ- primary progresive aphasia האם בהכרח מדובר בתופעה הקשורה לאלצהיימר, כאשר הקושי הוא רק בהבעה ודיבור בעוד הזיכרון, הבנה או תפקוד יומיומי תקינים?

30/10/2009 | 12:35 | מאת: אילן שפר

רותי שלום אם הזכרון תקין הרי שממילא לא מדובר באלצהיימר! ירידה בזכרון בדרך כלל תהיה הביטוי הראשון לאלצהייימר, כנ"ל לגבי הבנה. תפקוד יומיומי תקין כן יכול להשמר בשלבים המוקדמים של אלצהיימר. סיבה שכיחה לאפזיה יכולה להיות ארוע מוחי/אוטם שפגע במרכז הדיבור ואז הביטוי יהיה ממוקד בדיבור והבעה.

מנהל פורום גריאטריה