יעילות נוגדי דיכאון לחולי דמנציה ווסקולרית

דיון מתוך פורום  גריאטריה

22/10/2009 | 22:34 | מאת: יפי

דווח לנו כי לדמנציה ווסקולרית לא עוזרים כדורים נוגדי דיכאון כמו מירו ובכלל, האם זה נכון

25/10/2009 | 14:11 | מאת: אילן שפר

למיטב ידיעתי המידע הזה אינו מדוייק, יעילות הטיפול נוגד דכאון הניתן לדמנציה וסקולרית אינה שונה מזה הניתן לדמנציה מסוגים אחרים או ככלל לטיפול בדכאון, יחד עם זאת צריך לזכור שיעילות של טיפולים תרופתיים לדכאון שונה מאדם לאדם ותלויה במספר משתנים, לכן אם נמצא שטיפול מסויים לא עוזר, רצוי לנסות טיפול אחר. צריך לזכור שבמקרים של דמנציה בכלל קשה לפעמים להתרשם ממידת היעילות משום זו נמדדת לפי תגובת המטופל (מילולית, פיזית, נפשית) ואצל חולים דמנטיים, בעיקר בשלבים מתקדמים התגובות האלה אינן תואמות למצבו.

מנהל פורום גריאטריה