חולשה

דיון מתוך פורום  גריאטריה

27/08/2009 | 16:23 | מאת: דניאל

שלום. אמא שלי בת 80 ובחודשים האחרונים סובלת מחולשה וקשה לה לעמוד על הרגליים למרות שהיא מתפקדת פיזית ובמצב מנטלי טוב. שאלתי היא, האם יש מה שהוא שיכול לחזק אותה ויעזור לה להתגבר על החולשה.

27/08/2009 | 21:57 | מאת: אילן שפר

דניאל שלום השאלה היא פחות מה לתת לה ויותר לברר מה גורם לה לחולשה, הפתרון נמצא תמיד בגורם לחולשה ולאוו דווקא ואפילו אף פעם לא, בתרופה ו/או ויטמינים (לדוגמא) ש"יחזקו" אותה. פנה איתה לרופא המטפל לברור: בדיקת דם (ויטמין B12, תפקודי בלוטת תריס, המוגלובין ועוד) עיברו על התרופות שהיא לוקחת(כדורי שינה,כדורי הרגעה, ת. לוואי של תרופות לטיפול בכולסטרול, לדוגמא) כדאי לזכור שאצל קשישים חולשה יכולה להיות ביטוי לדכאון!!, מה מצב רוחה? האם קרה משהו אצלה או במשפחה שאולי גורם לה לדכאון / חרדה?? בהצלחה והרבה בריאות

28/08/2009 | 19:05 | מאת: דניאל

שלום לך אילן ותודה על התשובה. העניין הוא שכל בדיקות הדם שלה יוצאות תקינות, היא אישה חברותית מוקפת חברים, משתתפת בפעילויות חברתיות, ללא בעיות כלכליות בקשר טוב עם המשפחה ובקיצור טפו טפו הלוואי על כולנו.

מנהל פורום גריאטריה