שיקום לאחר ניתוח כריתת כליה

דיון מתוך פורום  גריאטריה

18/08/2009 | 00:10 | מאת: עדנה

אבי בן 82 עבר ניתוח כריתת כליה +שופכן עקב גידול ממאיר אבי סובל ממחלת לב + אי ספיקת כליות בעקבות הניתוח אושפז במשך כחודש וחצי כאשר במהלך תקופת האישפוז אושפז פעמיים בטיפול נמרץ עקב הדרדרות במצבו. הסיבוכים שעבר : 1. חשש לדלקת ריאות 2. טרום בצקת ריאתית 3. זיהום באיזור הניתוח ( ניתוח לפ.) 4. דימום אשר בעקבותיו קיבל מס. מנות דם 5. חידק KSP 6. בקע סרעפתי גדול בעקבות השכיבה ההממושכת עלית מערכת העיכול לבית החזה ובעקבות זאת אי יכולת לספוג מזון. לאחר קבלת מספר סוגי אנטיביטיקה ,הכנסת נקז, תזונה דרך הוריד + ישירות לקיבה , הושבה למרות חולשה כללית. עם ירידת החום והתייצבות מצבו הועבר לטיפול המשך במרכז רפואי גריאטרי לקראת שיחרור למרכז המשך טיפול החלה להופיע תופעה של כבדות בדיבור עם כי לא נוראית הדבר הוסבר על ידי עייפות וחולשה. היום שבוע אחרי הימצאותו במרכז הרפואי הדיבור כבד מאוד ולא ברור , יש תנועות לא רצוניות בגפים תחתונות ובפנים. לשאלתי האם הוא מקבל תרופות נוספות לאילו שקיבל בעבר נמסר לי שלא. כמו כן יש חוסר פוקס שנעשה יותר קשה עם הזמן. כמו כן יש קושי בקורדינציה למשל קושי בכיוון כוס שתיה לפה. אבי בטרם הניתוח וגם אחריו דיבר בצורה ברורה כמו כן היה צלול ועצמאי לפני הניתוח ההחלטה ללכת ולבצע ניתוח היתה לאחר התלבטות והתיעצות עם 3 רופאים מבתי חולים שונים וכולם אמרו שחייבים לנתח. שאלותי : 1. מדוע הופיע קושי בדבור ? 2. מדוע יש בעיה בפוקוס ? 3. מדוע קושי בקורדינציה ? 4. מה פשר התנועה הלא רצונית בגפים תחתונות? 5. מה הסיכוי שיחזור למצבו בטרם הניתוח ? 6. האם יש הערכת זמן ? 7. מה ניתן לעשות כדי לשפר את מצבו? תודה

18/08/2009 | 22:27 | מאת: אילן שפר

עדנה שלום הכתובת היחידה שיכולה לענות לך, הם הרופאים המטפלים באביך, כל תשובה אחרת עלולה להיות לא מדוייקת אבל אנסה בכל זאת לענות לך על חלק מהשאלות. לא ברור לי מהו טיב המרכז הרפואי בו הוא נמצא כעת? האם זהו בית חולים שיקומי? אם כן, זה עונה על שאלה 7 משום שמה שהוא זקוק לו זהו שיקום, אם כמובן מצבו הגופני בכלל מאפשר שיקום, ייתכן שלא בשלב זה. האם הוא עבר ברור רפואי שיכול להסביר את השינוי החד (לדבריך) שחל בו מבחינת תנועה - מוטוריקה? האם נשלל ארוע מוחי לדוגמא. קשה לתלות את מה שאת מתארת רק בכבדות וחולשה כללית. ייתכן גם שאת מתארת המשך הדרדרות של כל המחלות מהן הוא סובל.לפעמים קשה לבודד גורם אחד שאחראי להדרדרות כזאת או אחרת המצבו של חולה מורכב מאוד. לגבי חזרה למצבו אחרי הניתוח - את מתארת איש בן 82, חולה מאוד: לב, כליות, ריאות, סרטן, הסיכויים להערכתי (בהסתייגות היות שאני מתבסס רק על מה שאני קורא) כנראה אינם גבוהים. הערכת זמן היא בלתי אפשרית. אני מאחל לכם הרבה כוח ובריאות.

מנהל פורום גריאטריה