אטרופיה מוחית

דיון מתוך פורום  גריאטריה

16/08/2009 | 17:05 | מאת: שיר

שלום רב, אני מצטטת אבחנה של נוירולוג לגבי קשיש בן 85: "חדרי המוח והחללים התת עכבישיים מורחבים במידה קשה. כביטוי לאטרופיה מוחית מרכזית והיקפית". שאלתי היא: 1. האם ניתן לטפל בבעיה זו? תרופתית? 2. לאיזה רופא אני צריכה לפנות? באיזו מומחיות מדובר? תודה מראש.

17/08/2009 | 21:26 | מאת: אילן שפר

שיר שלום אני מניח שמה שרשמת הוא פענוח של סי טי ראש שבוצע לאותו קשיש, זו אינה אבחנה של נוירולוג, זהו ממצא קיים שאין לו טיפול תרופתי או כל טיפול אחר. השאלה היא מה המשמעות של הממצא הזה ואיך הוא מתבטא בהתנהגות של אותו קשיש, במקרים רבים הביטוי יהיה דמנציה בדרגה כזאת או אחרת וגם אז השאלה איך האיש מתפקד ומתנהג, זה גם מה שיקבע האם ומה ניתו לטפל תרופתית. הרופא שאליו את צריכה לפנות הוא גריאטר. מאחל לכם הרבה בריאות אילן שפר www.ilanshefer.co.il

מנהל פורום גריאטריה