הדרדרות תוך שבוע בדמנציה ווסקולרית

דיון מתוך פורום  גריאטריה

21/07/2009 | 17:31 | מאת: אורנה

אבי בן כ88 . לפני שלוש שנים אובחן כחולה דמנציה ווסקולרת -כתוצאה מסתימות בעורקי הצוואר. אר.לא נותח מפאת גילו. מטופל באקסלון 3 מ"ג פעמים ביום [ הועלה מ1.5 מ"ג] . קשה לתאר את ההדרדרות שאבא עובר בפחות משבוע. לדעת אמא הוא רואה בה שתי דמויות. לדוגמא אתמול אמא אמרה לו שהוא צריך להחזיר לי כסף....ולאחותי. אבי הסכים. וכאשר הלכו לישון שאל אותה מי האישה שישבה לידה שמתערבת במה שקורה אצלנו. בבוקר חזר על זה. או שואל את אמי אם היא היתה ב.... ומוסיף גם [אומר את שם אמי] היתה שם. הוא מדבר איתה עליה.אני מסתובבת עם מועקה נוראית. חזרתי אמרתי לאמא שצריך מישהו בבית, והיא בהתנגדות שלה. בפורופ אצהימר קיבלתי תגובה שיתכן שאבי עבר ארוע מוחי קטן. [נשמע הגיוני, שהרי הוא סובל מסתימות בעורקים למוח] אבל כמה זמן יקח לתופעות הארוח לחלןף?? אנחנו מדברים כבר על שבוע ימים. או שזה באמת חלק מהדרדרות. אני לא מסוגלת לתפקד, להנות. לא יודעת מה אני יכולה לעשות. הזמנתי טור ליום א' לרופאה שהיינו אצלה לפני חצי שנה.מצפה לכדור פלא... יודעת שזה בלתי אפשרי...

22/07/2009 | 00:36 | מאת: אילן שפר

אורנה שלום כמה דברים: ייתכן באמת שמדובר בארוע מוחי נוסף. התמונה שאת מתארת יכולה להיות חלק מהתמונה של ההדרדרות ואינה בהכרח הפיכה. באשר לכדור הפלא - מינון האקסלון שאביך מקבל אינו המינון המקסימלי, מה הסיבה?? יחד עם זאת קחי בחשבון שגם הטיפול המקסימלי של האקסלון לא בהכרח "יפתור" את ההתפתחות החדשה. שאלי את הרופאה מה דעתה על התחלת טיפול בממוקס (אביקסה) זהו טיפול תרופתי שעשוי לעזור יותר מאקסלון במצבים מתקדמים של דמנציה ויכול לטפל גם בהפרעות התנהגות / חשיבה שאת מתארת, שוב לא בהכרח. הממוקס הוא כדור שניתן בנוסף או במקום האקסלון אם זה כבר אינו יעיל. ישנם טיפולים תרופתיים נוספים לטיפול בהפרעות התנהגות אבל כדאי לשקול את הצורך או היעילות הצפויה מהם לעומת ת. לוואי אפשריות. אני מבין שמאוד קשה לך ולאימך לראות את ההדרדרות של אביך במיוחד נוכח התחושה של חוסר אונים שאת מתארת אבל לצערי זהו מהלך המחלה, מה שביכולתך לעשות הוא לנסות ולהבטיח לאביך איכות חיים טובה עד כמה שאפשר וללוות אותו, אני לא חסיד נלהב של הביטוי ל"זרום" איתו אבל זה בעצם מה שאת יכולה לעשות, המחלה אינה בשליטה של אף אחד מכם. תנסי עד כמה שאת מצליחה למצוא זמן גם לעצמך ולשמור על כוחותייך שלך.אגב, לעמותת אלצהיימר שהזכרת יש קבוצות תמיכה ואןלי כדאי לכם להעזר גם בהן. מאחל לכם בהצלחה והרבה בריאות www.ilanshefer.co.il

מנהל פורום גריאטריה