תרופות לשינה

דיון מתוך פורום  גריאטריה

23/08/2008 | 18:16 | מאת: אלון

אבי בן 84. אחרי ארוע מוחי 2. מקבל נוקטורנו אחד ללילה. ופתאם הכדור לא עוזר והוא מתעורר באמצע הלילה ולא נרדם. האם ניתן לתת לו עוד כדור להמשך הלילה?? מה מקסימום המינון של הנוקטורנו ללא נזק<??? הרופא הנוכחי בחו'ל ואנחנו צריכים לפתור את הבעיה דחוף ללילות הקרובים תודה

25/08/2008 | 00:23 | מאת: אילן שפר

אלון שלום בעקרון לא מקובל לתת שני כדורי שינה ללילה, בוודאי לא לקשישים, לכל תרופה ת. לוואי והגברת מינון עלולה להחמיר אותן מה עוד שיעילות התרופה לא בהכרח עולה (אני גם מניח שהוא נוטל תרופות נוספות). כדורי שינה או כל כדור שמשפיע על מערכת העצבים המרכזית, עלולים להיות בעלי השפעה מתמשכת ולהעלות את הסיכוי לפגיעה בשיווי המשקל של אביך ולהחמיר סכנת נפילה שממילא קיימת אצל בן אדם קשיש על אחת כמה וכמה אחרי ארוע מוחי, בעיה אחרת שעלולה לדוגמא לקרות היא פגיעה בשליטה על שתן בגלל שינה עמוקה מדי. לפני שמגיעים למסקנה שכדור השינה אינו יעיל, כדאי אולי לעשות איזשהו "תחקיר" קטן ולבדוק האם קרה משהו בימים האחרונים שאולי גורם לכך שאביך מתעורר באחת בלילה? האם הוא ישן במשך היום? האם הוא פעיל במשך היום?האם הוא הולך לישון בשעה מוקדמת (מדי?) האם משהו מפריע לו בזמן השינה?, האם תנאי השינה נוחים לו. חשוב גם לזכור שמצב נפשי עלול להשפיע על טיב השינה וגם את זה כדאי לבדוק.

מנהל פורום גריאטריה