אבא לא רוצה לאכול

דיון מתוך פורום  גריאטריה

21/08/2008 | 20:50 | מאת: חיים

אבא של אשתי בן 85 חזר מבית חולים אחרי אשפוז של שבועיים עקב דלקת ריאות ובעיות נוספות. כעת הוא בבית עם קטטר ומכונת חמצן. הוא עושה בעיות, לא רוצה לאכול, לא רוצה תרופות, רוצה רק לישון. פסיכאטרית בדקה אותו ונתנה לו כדורי שינה. המצב קשה בבית ולא יודעים מה לעשות. מבקש עצה. תודה.

25/08/2008 | 01:02 | מאת: אילן שפר

חיים שלום חסרים מספר פרטים במכתבך: לא ברור לי האם עד לאשפוז האחרון חמך תפקד באופן עצמאי? האם היה צלול?מה מצבו הקוגניטיבי(שכלי) היום? האם הוא סובל מהפרעות בליעה? אני מניח שעבר אשפוז קשה וצריך ולקחת בחשבון שייתכן ויחלוף זמן מה עד להתיצבות מצבו הכללי. חשוב לזכור שבראש וראשונה יש צורך בהמון זמן, סבלנות ושכנוע כדי להשיג את שיתוף הפעולה שלו, במיוחד אם כפי שאתה מתאר הוא מסרב לכל דבר. חייבים להבין שהוא אינו עושה זאת "בכוונה" וקרוב לוודאי שלא במודע. בענין האוכל, אני ממליץ לעבור לארוחות במנות קטנות יותר ובטווחי זמן קצרים מהרגיל (להקפיד על שתיה, חשוב!!) לבדוק אילו סוגי מזון הוא מעדיף, אם יש צורך להעזר גם במזונות נוזליים בעלי ערך תזונתי מתאים שקיימים היום במיוחד לצורך הזנה במצבי חולי שונים (יש בכל קופות החולים). אני מציע לבצע מעקב כמותי אחרי סך כל המזון והשתיה שהוא מקבל ביום כדי לקבל תמונה מדוייקת על מצב התזונה שלו. באשר לתרופות לא ברור לי האם נרשמו לו כדורי שינה או כדורי הרגעה שנועדו למתן את ההתנגדות שלו כדי שניתן יהיה להאכיל אותו? אני מאחל לכולכם בריאות שלמה ואשמח לענות על שאלות נוספות .

מנהל פורום גריאטריה