הפחתת מינון תרופות

דיון מתוך פורום  גריאטריה

14/06/2009 | 09:38 | מאת: nbm

שלום רב, אמי בת 89 ולאחרונה הופחת מינון התרופות שלה למחצית:מודל,ג'ילקס,מונוניט ונורמיטן. בנוסף היא מקבלת גם מיקרופירין,דיזותיאזיד ובונדורמין. לאחרונה החלה להתלונן על "רעש בתוך הראש". האם ניתן לקשור זאת להפחתת התרופות? בתודה מראש

15/06/2009 | 00:03 | מאת: אילן שפר

בעקרון הפחתת המינון של ארבע התרופות שציינת לא צריכה לגרום ל"רעש בתוך הראש", יחד עם זאת שתיים מתוך התרופות ניתנות לדכאון:גילקס שהיא תרופה אנטי דכאונית מדור ישן (אינה מומלצת לקשישים) פועלת במערכת העצבים המרכזית ומודל (משמשת לטיפולים שונים: דכאון, סחרחורות, בחילות ועוד). ייתכן שהשינוי התרופתי הזה השפיע על מצב רוחה של אימך(דכאון שמחמיר?) והביטוי הוא "רעש בתוך הראש", חשוב לשלול כמובן מה שנקרא טיניטון שהוא רעש / צפצוף ממשי באוזניים. אני מציע לפנות לרופא שמנהל את הטיפול התרופתי באימך ולקבל את חוות דעתו. בהצלחה אילן שפר www.sheferilan.co.il

15/06/2009 | 07:45 | מאת: nbm

תודה על התשובה המלומדת.התלונה השתנתה עתה לאי-נוחות בעור הקרקפת מצד שמאל,שעוברת במגע יד בבמקום.עלי לציין, שבצד זה היא משתמשת במכשיר שמיעה. תודה

מנהל פורום גריאטריה