מצב סיעודי

דיון מתוך פורום  גריאטריה

30/05/2009 | 15:32 | מאת: שירי

אבי בן 86 התאשפז לפני חודש בבית חולים עקב אי ספיקת לב וחסימת ריאות ביום האשפוז אמרו לי שיש לו בצקת ריאות היה לו דימום מהאף לחץ דם 220/150 והמוגלובין 19.3 לפני האשפוז הוא היה הולך קצת ובמהלך האשפוז הכניסו לו דרן לריאות וניקזו לו 2.5 ליטר מים ודם מהריאות מאז הוא לא מסוגל אפילו לעמוד הוא נהיה סיעודי כל היום הוא רק במיטה עם טיטולים ופצעי לחץ ,מה הסיבה לכך שאינו יכול לעמוד פתאום האם זה קשור לניקוז בראות שעשו לו? ומה ניתן לעשות כדי להחזיר לו קצת את התפקוד תודה מראש

01/06/2009 | 13:52 | מאת: אילן שפר

שירי שלום ניקוז הריאות בפני עצמו לא הפך את אביך לסיעודי, להיפך, ניקוז ריאות משחרר את הריאות מנוזלים ומאפשר נשימה טובה יותר של החולה. בדרך כלל אין סיבה אחת למה שאת שואלת: מדוע אביך הפך לסיעודי? ממעט הפרטים שאני קורא, אני מבין שמלכתחילה אביך לא היה בן אדם עצמאי (את אומרת שהוא התהלך "קצת"??)ובכל מקרה,אי ספיקת לב במצב חריף יכולה להיות בהחלט סיבה מספקת להדרדרות גופנית קשה לאנשים בני 86 כמו אביך שהרזרבות התפקודיות שלהם ממילא ירודות וכך ממצב של תשישות הם הופכים לסיעודיים. הדרך לנסות להחזיר לאביך את התפקוד שהיה לו היא באמצעות שיקום, התנאי הבסיסי כמובן הוא שמצבו הרפואי של אביך יאפשר שיקום, גם אם כן, קחי בחשבון שהצפי הוא בדרך כלל לא אופטימי. הרבה בריאות ובהצלחה אילן שפר www.ilanshefer.co.il

מנהל פורום גריאטריה