פרוליה ותופעות לוואי

דיון מתוך פורום  גריאטריה

11/03/2020 | 13:20 | מאת: ג

שלום, אישה מעל גיל 90 אמורה להתחיל טיפול בפרוליה. האם היא עלולה להיות יותר פגיעה לנגיף הקורונה (במידה והמחלה תתפשט) בגלל השפעת התרופה על מערכת החיסון? תודה.

27/03/2020 | 13:43 | מאת: מתן פרוליה באנשים מבוגרים

שלום רב, לא ברורה לי ההתווייה למתן פרוליה לאישה בת 90. ןספציפית לשאלתך, אנשים בגיל השלישי עשויים לסבול ממערכת חיסוונית מוחלשת. מתן פרוליה באנשים אלו, עשוייה להגדיל את הסכנה, שהם יפתחו זיהומים קשים. אי לכך הייתי ממליץ לשקול בשנית אם יש מקום להתחיל טיפול בתרופה זאת.

מנהל פורום גריאטריה