נטילת אספירין 100 יומית של אבא

דיון מתוך פורום  גריאטריה

12/10/2018 | 10:46 | מאת: רון

שלום, אבי בן 88, דמנטי, מקבל 100 מ"ג אספירין ע"ב יומי. בעבר הרחוק מאד אירוע בודד של אנגינה פקטוריס. לחץ דם, טריגליצרידים וכולסטרול תקינים. רופא מהשפחה שלו אומר שבשל גילו והאירוע הנ"ל מעברו, אין היכן לרדת במינון. מנגד, הקרדיולוג של דודתי טוען כי מינון כה גבוה באדם מבוגר, על אחת כמה וכמה דמנטי, שנוטה לפול, שם אותו בסיכון גבוה לדימום מוחי - סיכון גדול מהסיכון לשבץ או להתקף לב בהעדר האספירין. דעתך?

לאור הנתונים שהובאו על ידיך, הייתי ממליץ לשקול להפסיק מתן אספירין.

מנהל פורום גריאטריה