בעיות בדיבור לסבתא שמאובחנת עם דימנציה

דיון מתוך פורום  גריאטריה

01/10/2018 | 15:30 | מאת: מיטל

לסבתא שלי איבחנו לפני כשנתיים דימנציה. בחודשים האחרונים החלו בעיות בדיבור שמחמירות מיום ליום. "נתקעות" לה מילים. היא לא מצליחה לומר משפטים מלאים ולעיתים לא מצליחה לומר את המילה הראשונה אותה רוצה לבטא כך שזה נשמע כמו גמגום של האות הראשונה במילה שחוזרת על עצמה הרבה מאוד פעמים עד שהיא מתייאשת... מהמבוכה לעיתים מתחילה לצחוק ומפסיקה לנסות לומר את מה שרצתה. מדובר באישה מאוד וורבלית והדבר מטריד אותנו מאוד. האם זה משהו נפוץ? האם יש מה לעשות?

החולים במחלה זו , סובלים מאנומיה, כלומר קושי במציאת מלים, ההולך ומחריף ככל שהמחלה מתקדמת

מנהל פורום גריאטריה