מצב מתעתע בטיפול במבוגר מניפולטיבי

דיון מתוך פורום  גריאטריה

12/06/2018 | 23:16 | מאת: איתן

אבי בן 83 הרבה מחלות שהתגבר עליהם הצלחה. אבל מעט נחלש. יצא משבץ קל במח. הוא בן אדם נח לבריות, לא משכיל, אבל מתוחכם. עם בעיות זכרון לטווח קצר וחוסר ידע והבנה בדברים רבים, אבל מאוד תקשורתי מבין חדשות ויוצר תמונת מציאות של חסר בעיות, אבל מתחת לפני השטח יש לו ליקוי בזכרון לטווח קצר והתנגדויות חמורות לא בעלפה. נוכחנו לדעת שבמקביל לתקשורת הנעימה, ותחושת השתוף וההבנה איתו, למעשה מסתתר אדם מניפולטיבי מתוחכם ןלצערי גם שקרן פתולוגי, מניח שזה לא רק מנגנון הגנה. באותה מידה שהוא מודה בדברים שאינו מבין שזה טוב. מתנהל אצלו מנגנון שליטה ומניפולציה מאוד מפותח. מדרכי שליטה מטופשות כמו לגרום להגיע כי הוא לא זוכר או לא יכול לקרןא מה על הבקבוק טיפות, ועד מצבים חמורים מאוד. ברגע שמרגיש שלא עושים בדיוק מהשהוא רוצה הוא לא מדבר, אלא פתאום מתחיל לעשות דברים איומים. הולך בלי להודיע לרופא שבבית חולים אמרו שהטיפול שנתן לא תואם את הטיפול שמקבל בבית חולים, קונה תרופות שסותרות להוראות בית חולים דרך רופא הקופה. זה קרה כמה פעמים ולא מספר שהחליף טיפול בכלל. קרה כמה פעמים עם רופאי עיניים גם הולך בלי להגיד, מספר שיוצא לטייל ומגלים הכל בדביעבד. דוגמא חמורה, החליט לעשות קניות לבד כי חשב שאנחנו לא באים לפי רצונו, אנחנו מביאים לו הכל מהכל, החליט שהנייר טישו נגמר כאשר הארון מלא בחבילות, הלך לסופר מרקט והחליט לקנות ממחטות ניקוי רק שהתיעץ עם אישה שהמליצה לו על מטליות ניקוי עם אקונומיקיה, שהגעתי אליו אני רואה מפיות ניקוי שאלתי ןמה זה מאיפה זה, הוא משחק את התמים וגם גם לצערי נכנסת הבורות שלו שיוצרת צרוף קטלני בורות והתנגדות יחד. הוא עונה נגמרו הממחטות הבאתי אחרות לנקות את האף והעיניים!!!!!! למזלי הוא השתמש בהם רק לאף ועדין לא לעיניים ניתן לתאר צה היה קורנ עם מטליות עם חומר ניקוי אקונומיקה לעיניים. ההסבר שלו לכאורה תמים אבל צרוף כל הארועים מעיד על התנהגות מופרעת עם התנגדויות לא מודעות וגם שמסבירים לו, הוא מיד מסיט נושא בתחכום רב. הוא מסרב למטפל וככה רוצה שליטה על הילדים, 24/7 עובד על רגשות אשמה . בקצור אין מוצא למצב דהוא לא יוצא ממנו מסרב לכל פתרון אחר ושמעט מתרחקים מיד מופיעים הארועים של פעולות מסוכנות. שלא ןדבר על שימוש במכשירים שאסרנו עליו. תמיד הכל בדיעבד עם תירוצים שלא בכוונה. אין שום הפנמה של עשרות שעות הסברים שהוא אומר כן ברור ומבין. כלום. כרגע הוא עם רצון ועדין הולך לבד. אנחנו אובדי עצות. כל פתרון הוא לא מחליט חושב כביכול ומנסה לשמר מצב קיים. הכל אצלו לא בכוונה אבל בדיעבד. היו עצובן צרות עם נפילות וחתכים והוא סןכרתי, ושמסבירים לו מה הסכנה עם קרוב שכרתו לו את הרגל הוא מהנהן אבל לגבי עצמו זה בכלל לא נראה לו -שור. לדעתי פשוט מבורות בידע. אני לא שופט אותו על חוסר ידע, רק מתקשה להתמודד עם המניפולטיביות והמעשים שעושה על דעת עצמו שממש מסכנים אותו. זה כאילו שני אנשים באדם אחד. יש תובנה או עצה מניסיונך איך לנהוג במצב כזה? תודה

לאור המידע שהצגת להלן, הייתי מציעה לך לקחת את אבא לפסיכוגריאטר לצורך ביצוע הערכה ואבחנה.

מנהל פורום גריאטריה