מינון של סימבלטה ובירור פרטים בהשוואה לברינטיליקס?

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

14/09/2016 | 01:51 | מאת: נאור הגבר גבר

שלום דוקטור מה המינון הכי גבוהה שאפשרי להגיע עם סימבלטה? יש מצבים שבהם אפשר לעבור את המינון, יצא לך לעבור עם מטופל את המינון המקסימאלי האפשרי,בתקווה שזה השפיע לטובה כמובן? לגבי ברינטיליקס: מה יתרונותיו וחסרונותיו, על פני הסימבלטה והתרופות האחרות והאם יש סיכוי שהוא יקל על התסמיני דיכאון שלי במינון מקסימאלי שלו(אחרי שעברתי שלוש תרופות אנטי דיכאוניות ללא השפעה, הרי כל טיפול שעוברים, הסיכוי שתרופה תשפיע נעשה יותר ויותר קטן? היכן ברינטיליקס מיוצר?

15/09/2016 | 18:26 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, המינון המקסימלי המומלץ של סימבלטה הינו 120 מ"ג ליום, המינונים הגבוהים יותר אינם מוסיפים ליעילות ועלולים לגרום לתופעות לוואי. אכן, לאחר שמספר נוגדי דיכאון לא הצליחו להביא לשיפור, הסיכוי שתרופה נוספת תביא לשיפור יורד. ברינטליקס הינה תרופה נוגדת דיכאון חדשה שיתרונותיה על פי היצרן הם בהשפעתה ושיפור של תפקודים קוגניטיביים ופחות השפעה על עליה במשקל ותפקוד המיני. בפועל, לא נצבר עדיין מספיק ניסיון אתה כדי להגיע למסקנות בנוגע להשפעתה על מטופלים שונים.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול