מחשבות טורדניות

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

05/09/2016 | 07:57 | מאת: מיואשת

היי. אני בת 30 נשואה פלוס 2. העברי סבלתי מדיכאון גם לאחר לידה וגם לפני הלידות- בעיקר מחשבות טורדניות על דברים שונים שהכניבו אותי לדיכאון וחרדות. טפלתי על ידי ציפרלקס שעזר וחזרתי לחיים נורמליים. לפי שבועיים פשוט בין רגע הכל התהפך ושוב חזרו לי כל המחשבות - למה הבאתי ילדים, אני צריכה להתאבד וכולי וכולי...הכל מתנגן אצלי בלופ אינסופי , אני עם חרדות לדיכאון. התחלתי ציפרלקס לפני חמישה ימים. אוף לא יכולה ככה יותר... למה יש תקופות שהכל כל כך טוב ובין רגע הכל מתהפך והכל שחור... אני כן מצליחה לתפקד בעבודה ועם הילדים אבל זה קשה...

07/09/2016 | 11:37 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, את מתארת תסמינים של דיכאון שחווית בעבר ואשר חזרו בתקופה אחרונה באופן פתאומי. חשוב לציין כי במידה והטיפול התרופתי בציפרלקס עזר בעבר, גם הפעם הסיכוי לכך הוא גבוה ויש להיעזר בסבלנות מאחר השפעת התרופה בדרך כלל מתפתחת על פני שבועות, בין 4-6. אצל חלק מאנשים יש נטיה לחוות דיכאון פעמים חוזרות, לפעמים בתגובה לגורמי דחק ולפעמים ללא סיבה חיצונית ברורה. במקרים אלו מומלץ ליטול טיפול תרופתי לא רק בזמן ההחמרה אלא גם כטיפול מניעתי כשמרגישים טוב, זאת כדי למנוע או להקטין סיכוי לחזרתם של התסמינים.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול