סורבון וולבוטרין- שילוב

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

01/08/2016 | 02:56 | מאת: קובי

שלום ד"ר, האם במקרים של דכאון וחרדה וכשרוצים להמנע מssri (בגלל תופעות לוואי שלהם) השילוב הוא שילוב טוב ונפוץ? האם הסורבון יכול לתת קונטרה לעוררות יתר מנטאלית וקשיי שינה מ300 מ"ג וולבוטרין?

01/08/2016 | 13:46 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, מדובר בשילוב אפשרי, אך למיטב ידיעתי לא מאוד נפוץ. סורבון הינה תרופה שמותווית לטיפול בפרעת חרדה כללית ואין לה השפעה מרגיעה מהירה דומה לזו של כדורי הרגעה מקבוצת בנזודיאזפינים כגון קלונקס, ואבן ואחרים ולכן סביר שלא תתן מענה לתופעות לוואי של ולבוטרין.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול