אריפליי במינון 5 מ"ג עושה תופעות לוואי קשות

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

12/06/2016 | 21:21 | מאת: תום תום

היוש ד"ר, ניתן לי כחיזוק לויאפקס אריפליי 5 מ"ג,כבר ביום הראשון שנטלתי את התרופה בערב חוויתי תופעות לוואי קשות כגון: הזעה,צמרמורות, שלשולים, הקאות ובחילות, חולשה, כאבי בטן ועוד..., האם זה מינון גבוהה להתחיל איתו ככה שאם הייתי מתחיל ממינון 2.5(חצי ממה שניתן לי),יש סיכוי שלא היו תופעות לוואי וזה בתוספת לוריבן אם צריך, אני שוקל אם לבקש מהרופא לעבור תרופה או לקחת 2.5 מ"ג בתוספת לוריבן אם אצטרך ואולי לא ארגיש תופעות לוואי הנ"ל, מה את חושבת על העניין?

15/06/2016 | 17:13 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, אתה מתאר תגובה חריגה יחסית ולכן בכל מקרה מומלץ להתייעץ עם הרופא המטפל. אמנם התחלת הטיפול באריפליי עלולה להיות מלווה בתופעות לוואי ולכן הרבה פעמים מומלץ להתחיל טיפול במינון נמוך של 2.5 מ"ג ולעלות את המינון כעבור כשבוע ל-5 מ"ג. יתכן ותופעות שחווית כלל לא קשורות לתרופה ומדובר בצירוף מקרים או לסירוגין מדובר בתסמינים של חרדה שהחמירו / הופיעו על התחלת הטיפול החדש ובמקרה זה יש טעם להיעזר בכדור הרגעה. כך או כך, כפי שציינתי קודם מומלץ לפנות ליעוץ חוזר אצל פסיכיאטר ו/או רופא משפחה.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול