סימבלטה ואדרונקס| דימיון ושוני יתרונות וחסרונות

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

11/06/2016 | 23:41 | מאת: הפנתרון

שבועות שמח, מה ההבדל בין סימבלטוה ואדרונקס, מה ההבדלים במה הם דומים ובמה הם שונים? ואם קיבלתי אדרונקס ולא הגבתי לתרופה אפשר להסיק מכך ככה כם לגבי הסימבלטה וכן ההפך כאשר מקבלים סימבלטה ומעלים מינון עד כמה שניתן ללא השפעה, רוב הסיכויים שגם אדרונקס יהיה ככה? מה יתרונותיו וחסרונותיו של כל תרופה?

15/06/2016 | 17:10 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, סימבלטה פועלת במנגנון שמשלב השפעה על 2 מוליכים עצביים : סרוטונין ונוראדרנלין, לעומת אדרונקס שמשפיע רק על נוראדרנלין. העובדה שלא הגבת לאחת מהתרופות לא מביאה למסקנה שלא תגיב לתרופה שניה ולכן הניסיון בהחלט מוצדק. למיטב ידיעתי אין מחקרים שהשוו בין שתי התרופות ולכן לא ניתן לקבוע מי מהן יותר יעילה.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול