לא יודעת אם לקרוא לזה דיכאון

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

23/04/2016 | 21:22 | מאת: מודאגת

בעלי היה בדיכאון לאחר הגירושין הקודמים שלו וטופל בכדור ווקסרה כשנתיים. הרופא הפסיק את הכדורים לפני כשנה. הוא טען שאף פעם הכדור לא עשה אותו שמח אלא רק יציב. לאחרונה הוא אומר שהוא לא מבין למה הוא צריך לחיות. יום רודף יום. הכל אותו דבר. אין לו למה לצפות. הוא כבר ראה הכל. הוא לא מוצא שום דבר שמעניין אותו ואוהב לעשות. הוא הולך לעבודה חוזר. הולך לשחק כדורדל ועושה קצת ספורט כדי לא להעלות במשקל וזהו. לא בגלל שהוא אוהב את זה. הוא אומר שהוא כבר שנים מרגיש ככהץ גם הפסיכולוג שהיה אצלו בעבר אמר לו שהוא צריך למצוא משהו שיגרום לו הנאה והוא אמר לו שכלום לא גורם לו להרגיש טוב. הוא אומר לי שהוא לא מרגיש מדוכא הוא לא מרגיש כמו אז לפני הכדורים שהוא נופל לבור. פשוט אין לו בשביל מה לחיות והוא כבר היה יכול להיפטר עכשיו מהעולם. לא רוצה ללכת לדבר עם הפסיכולוג כי אין טעם לטענתו. מה לעשות? אני ממש מודאגת!!!!

03/05/2016 | 14:23 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, אכן חוסר הנאה ותחושה של ייאוש הם חלק מתסמינים של הדיכאון, כאשר במידה וכתוצאה מהמצב הנפשי קיימת פגיעה בתפקוד, יש צורך בעזרה מקצועית. אציין כי לא ניתן במסגרת הפורום וללא בדיקה לאבחן ממה סובל בעלך ולכן יש חשיבות רבה לבדיקה של איש מקצוע, עדיף פסיכיאטרי אשר יוכל בהתאם לממצאי הבדיקה להמליץ על הטיפול המתאים ולעקוב אחרי התוצאות.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול