איזה טיפול עדיף לפוסט טראומה מלווה בדיכאון וחרדה?

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

07/02/2016 | 23:29 | מאת: תום

שבוע טוב ד"ר ספקטור, מה לגבי טיפול תרופתי בדיכאון קשה מלווה בחרדה חברתית וכללית לאחר טראומה צבאית קשה מהתרופות הנ"ל שהזכרתי, ציפרלקס/איקסל/סימבלטה, וזה לאחר שכמובן טופלתי בוולבוטרין ופבוקסיל ללא שיפור כלל, מה מהטיפולים נחשב ליעיל יותר עם פחות תופעות לוואי ועם סיכוי פחות לעלות במשקל?

09/02/2016 | 20:13 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, הטיפול הבחירה בהפרעות חרדה בין מלוות ובין אם לא מלוות בדיכאון ובין אם קשורה ובין אם לא קשורה בטראומה, הוא בתכשירים מקבוצת SSRI אליהן משתייכת ציפרלקס. תרופות אחרות שציינת (סימבלטה ואיקסל) הן בעדיפות שניה מאחר והן פחות נחקרו לטיפול בהפרעות אלו ויתכן שפחות יעילות. מבחינת תופעות לוואי לסימבלטה ואיקסל יש פחות השפעה על המשקל . אין הבלדים מהותיים בין שלושת התרופות הנ"ל לגבי תופעות לוואי אחרות.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול