דיכאון עמוק

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

29/12/2015 | 08:20 | מאת: ל

שלום. אני לוקחת וונלה כבר 15שנה, כדור אחד ליום.. כבר מזמן הפסיק לעזור אבל אני לא יכולה להפסיק כי כל נסיון להפסיק גורם לי להגיע למצבים מאוד גרועים. כבר יותר משבועיים אני בדיכאון עמוק מאוד, מסתגרת בבית ולא מסוגלת לדבר עם אף אחד, לא הולכת לעבודה, ורק חושבת איך לשים קץ לחיי. הדיכאון מתבטא בכאבים פיזיים בכל הגוף, שינה מרובה, דפיקות לב מואצות, הזנחה של עצמי. אני רק רוצה שהאדמה תבלע אותי. הסיבה היחידה שאני עדיין לא מתאבדת היא שיש לי ילדה, ואני לא בטוחה מה עדיף, שהילדה תחיה עם אמא דכאונית או בלי אמא בכלל. אני לא מצליחה להרים את עצמי מהמצב הזה.. יש למישהו המלצה על איזה טיפול ללא כדורים? כבר לא מאמינה בתרופות

30/12/2015 | 23:21 | מאת: סהר תמיכה

אני מבין שאת בדכאון מכאיב משתק, שמגיע לכדי מחשבות אובדניות תמידיות, ושתרופות מאכזבות אותך, ושהיית רוצה משהו אחר, שיצליח לעזור לך להתרומם, להרגע, ולתת לילדה שלך אמא שמחה או לפחות לא דכאונית.. אני לא מומחה לטיפולים רפואיים, אבל חשבתי שאולי יש סיכוי שתרצי לשוחח עם מישהו שיקשיב לך, וינסה להבין אותך באמת, כי גם בתוך הדכאון המשתק, והבדידות שהוא גורם, יכול להיות שיש רגעים שתרצי שמישהו יהיה איתך בתוך ההתמודדות הזו.. אז רציתי להזמין אותך לצ'ט של סה"ר (סיוע והקשבה ברשת), שפועל כל ערב בין תשע לחצות, ותוכלי להתכתב שם עם מתנדבת או מתנדב, שיקשיבו לך וינסו להבין את מה שעובר עלייך, ותוכלי לכתוב שם, באנונימיות גמורה, על המחשבות האובדניות, על הדאגה לילדה שלך, ואולי תרגישי קצת פחות בודדה, אולי תצליחי להרים את הראש, לנשום קצת אויר, אולי אפילו תרגישי קצת יותר טוב.. הכתובת של האתר היא: http://www.sahar.org.il שלך, מתנדב סה"ר

31/12/2015 | 09:01 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, את מתארת מצוקה קיצונית וחוסר אונים אשר בהחלט עלולים להיות חלק מהמצב הדיכאוני. כשמדובר בדיכאון קשה, התרופות יכולות לתת מענה חשוב ויחסית מהיר בהשוואה לסוגי טיפול אחרים כגון טיפול פסיכולוגים ושיקומיים אשר אמנם יכולים לשמש תוספת חשובה ומשמעותית לטיפול. העובדה שהטיפול שאת נוטלת היום לא עוזר לך לא שוללת אפשרות שתוכלי להגיב לתכשירים אחרים. מומלץ כי תפני באופן דחוף להערכה פסיכיאטרית כדי לאבחן את המצב, להבין יותר טוב את הנסיבות בהן את נמצאת ולהתחיל טיפול.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול