קשר בין דיכאון וח"ח לעצירות

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

04/12/2015 | 22:40 | מאת: עדן

היי, שמי עדן ואני בן 23. לפני מספר חודשים עשיתי את מבחן ליבוביץ ויצא כי אני אכן סובל מחרדה חברתית. אני נוטה להסתגר בבית 24/7 ואני יוצא מהבית אולי פעם-פעמיים בשבוע. יצא לי הרבה לקרוא באינטרנט על ח"ח ועל התופעות ואיך זה בא לידי ביטוי. רוב הדברים שנאמרו אכן מאפיינים אותי. רציתי לשאול בנוגע למשהו שמאוד מטריד אותי ואני גם כן סובל ממנו במשך כבר שנתיים - אני סובל מעצירות. אני כן מצליח להגיע לגירוי כשאין אצלי אף אחד בבית ואני ממש לבד. כשאני בקרבת אנשים אז אין מצב שיהיה לי גירוי להיכנס לשירותים. רציתי לדעת האם יש קשר בין עצירות לבין בעיות עם החרדה החברתית? אני די בטוח שזה לא האוכל כי כבר התייעצתי עם רופאה ועשיתי בדיקות והכל יצא תקין. ואני באמת שכבר לא יודע מה לעשות עד שראיתי שיש אולי קשר בין ח"ח לעצירות. אגב, אף אחד לא יודע שאני סובל מח"ח, לאף אחד לא אמרתי, לא התייעצתי על זה עם אף אחד וגם לא אובחנתי בתור אחד שסובל מח"ח למרות שאני בטוח לאחר כל מה שקראתי וראיתי שאני כן סובל מזה. אני באמת אשמח לעזרה, אני ממש נואש. תודה,

07/12/2015 | 13:39 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, תסמיני חרדה עלולים לבוא לידי ביטוי גם בתסמינים גופניים ויש סבירות גבוהה שהעצירות אצלך קשורה להפרעת החרדה. חרדה חברתית היא הפרעת חרדה נפוצה אשר עלולה לפגוע באופן משמעותי באיכות חיים ולמוגבלות. חשוב מאוד לפנות לאבחון וטיפול אצל איש מקצוע , עדיף פסיכיאטר. בנוגע לעצירות, גם במידה והיא קשורה להפרעת החרדה, מומלץ להתייעץ בנוגע לטיפול עם רופא גסטרו ודיאטנית.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול