נערה עם דיסתמיה איך יהיו חייה כבוגרת ?

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

22/11/2015 | 12:25 | מאת: אמא מודאגת

שלום יש לי בת בת 15 שאובחנה כסובלת מדיסתמיה מקבלת טיפול תרופתי וטיפול פסיכולוגי , אני חוששת בכל מה שקשור לעתידה של הילדה שכיום מתקשה לתפקד בחיי היום יום, נמצאת בלחץ וחרדה תמידיים, וסובלת מתחושת עצבות ומתקשה למצוא חברים. האם נערה כזו הדיסתמיה אצלה תתמתן כשהיא תהיה בגילאי ה-20-30, האם היא תוכל להתמודד טוב יותר עם החיים , או שהיא תשאר אותו דבר ? אודה לכם על תשובתכם.

25/11/2015 | 10:04 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, אני מבינה את דאגתך כאם ואי ודאות בנוגע לעתידה של הילדה. אכן, הפרעות מצב רוח ודיסתימיה מופיעים גם בגיל הצעיר. הטיפול המתאים של אנשי מקצוע ותמיכה מצד הסובבים עשויים לעזור לבתך ולשפר את מצבה. לא ניתן בשלב זה (ובטל לא במסגרת הפורום וללא הכרות עם המצב) לנבא את עתידה של בתך, אך חשוב לזכור כי לסביבה ולטיפול יש משמעות רבה , חשוב להעזר בכמה שניתן באנשי מצקוע, להיות סבלניים ולא להתייאש.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול