שלום...

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

07/08/2015 | 22:15 | מאת: אני בדיכאון?

שלום :) רוצה להתייעץ... האם לחץ בחזה ומועקה בגרון ( כאשר נשללו גורמים פיזיים רפואיים ) יכולים להשתלב עם דיכאון? והאם שינוי תעסוקתי יכול לגרום לדיכאון? ( ויותר לעומק העיניין , האם יש מצבים שהגוף לא מתקשר עם הנפש, ולא ברור לגוף למה הנפש לקחה קשה מאורע מסוים? כגון שינוי מקום תעסוקה? ושאלה אחרונה, למה כשיש דיכאון התיאבון יורד לגמרי? תודה רבה.....

19/09/2015 | 19:39 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, תסמינים גופניים שונים כגון אלו שתיארת יכולים להיות חלק מדיכאון והפרעת חרדה. כך, ירידה בתאבון הוא אחד התסמינים הנפוצים של המחלה. דיכאון הינה מחלה שנגרמת ע"ישילוב של גורמים סביבתיים, פסיכולוגיים וביולוגיים. שינוי מקום העבודה עלול להוות גורם דחק ולהשפיע על התפתחות המחלה אצל אנשים רגישים לכך. כמו כן, לעיתים הגורמים הפסיכולוגיים אינם מודעים ולכן יש תחושה שאין סיבה ברורה להרגשה הרעה.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול