עזרה

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

10/05/2015 | 16:46 | מאת: אני

שלום רב אינני יודעת אם הגעתי לפורום המתאים אך אודה מאד אם תפנו אותי לפורום או לטיפול המתאים. יש לי בן מקסים, בחור בעל מראה נאה בן 29. הוא אדם טוב, אוהב לעזור לזולת, חברותי מאד, מאד משפחתי, לא מתמרד, ספורטיבי. הוא עבד ולמד באוניברסיטה מס' שנים וכבר שנה שהוא רק לומד כדי לסיים את התואר. (מקצוע עיוני שלא מקדם אותו למקצוע ולתעסוקה). מצבו כיום די נואש. אין לו בת זוג, אבל יש לו הרבה חברים שאוהבים אותו ואיתם הוא מבלה הרבה. (אגב, הוא סטרייט). למרות זאת הוא מרגיש חסר ערך, חסר ביטחון, עם דימוי עצמי נמוך. הוא מאד מוטרד בקשר לעתיד. הוא טוען שאין לו עתיד!!! בגילו הוא לא מסודר אין לו עבודה, אין לו כיוון בכלל, ואז כמובן איזו בחורה תרצה אחד כמוהו?! (הוא כבר צבר ניסיון של דחייה שוב ושוב). הוא עצמו מאד בררן וביקורתי הן כלפי עצמו והן לגבי בחורות. כל המצב הזה מייאש אותו. רוב חבריו שסביבו כבר מצאו את דרכם. הם עובדים, יש להם בנות זוג וחלק גם נשואים. הוא סובל. נפשו כואבת ובוכה מבפנים. הוא ישן גרוע בלילות. קם עייף,עצבני, וחסר אנרגיות ומוטיבציה. אני וכל בני המשפחה רואים הכל. מנסים לעודד, להפיח תקווה, לחזק את רוחו ונפשו. לעמוד כל הזמן לצידו ולמענו, אבל אנחנו לא מצליחים לשנות ולשפר. אני מפוחדת וקצת מבוהלת וחוששת שהוא ידרדר. מה עושים? תודה

16/05/2015 | 15:12 | מאת: ד"ר אירנה נתנאל

שלום לך, אני ממליצה לבך לעזר באיש/ת מקצוע על מנת לעשות בירור מעמיק לגבי קשייו והן למצוא את הדרך הטובה ביותר לעזור לו. כדאי לו מאוד לעבור תהליך שיחזק את ביטחונו העצמי, יגביר את ערך העצמי, יקנה כלים לשליטה בחיים על מנת להשיג את המטרות שהוא מעריך אותם כחשובות לו. בברכה, ד''ר אירנה נתנאל Ph.D פסיכותרפיסטית מוסמכת CBT מטפלת בביופידבק ונוירופידבק "מיינד קליניק" מרכז לטיפול מתקדמים 03-6962733

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול