פרידה ודיכאון

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

03/05/2015 | 12:02 | מאת: דנה

שלום, אני בת 29 לאחר פרידה מבן זוג וחווה דיכאון בינוני. היינו סהכ 3 חודשים יחד אבל מאוד אינטנסיבי, הוא קטן ממני- בן 27 ויצא ששיקר לי, תפסתי אותו על שקר והוא לא מודה בו.(לא בגידה) שקר סתמי ביותר ותפסתי זאת כי הלכתי אליו לבדוק אותו פיזית אם הוא בבית. הוא לקח את זה כמעשה נוראי שעשיתי ומאז לא רוצה שנחזור- טוען שאני בחורה חשדנית מטבעי והוא לא יכול להתמודד עם זה ושאני תמיד כזאת חשדנית והוא לא רוצה להיות עם אחת כמוני. בשבוע הראשון ישבתי בשקט ונתתי לו זמן לחשוב כי ביקש. ובשבוע השני התחלתי לרדוף אחריו שיחזור אליי כי הוא לא יצר קשר והאם יש הזדמנות לחזור כי באמת שהיה לי יחסית טוב ואני לא מווותרת כלכך מהר. אבל הוא ויתר. הוא לא מוכן לחזור ובמהלך כל הזמן הזה שהיינו זוג הוא טען כמה שאוהב אותי, שאני והוא זה עד הסוף ואפילו שהוא אוהב אותי יותר ממה שאני. איך זה יכול להיות שבנאדם מדבר ככה ובגלל תקרית קטנה הוא פשוט חותך ונעלם? פתאום הוא זר לי כבר לא מתקשר ולא כלום. אני אוויר והוא נעלם לי מהחיים ככה פתאום. אני יודעת שאין לי לעשות דבר כי עישתי מעל ומעבר. עבר כמעט חודש שלם ואתמול זה נגמר סופית. הפעם הוא אמר לי שהוא לא רוצה זוגיות בכלל לא איתי ולאם עם אף אחת אחרת- אני לא מאמינה לזה כי ברור שהוא רוצה אבל לא אותי לאחר מה שקרה וזה מובן לי הרי. הוא לא מוכן לתת דין וחשבון בזוגיות, שהוא לא רוצה את זה שיחקרו כל הזמן ויבדקו ולכן הוא רוצה את השקט שלו ולהיות לבד. שבועיים ראשונים של הפרידה לקחתי את זה נורא קשה בחוסר תפקוד בעבודה וגם נתנו לי לוריבן להרגעה. לפעמים כשממש רע לי ואני לא מפסיקה לבכות אני לוקחת את הלוריבן אבל הוא לא ככ עוזר לי. זה רק מרגיע אותי לשעות בודדות. אני מפחדת שאני לא אצא מזה ושאני אשתקע, לא היה לי כלום חוץ ממנו, אני נטולת חברים וחברות וגרה עדיין אצל ההורים, אני ממש לא יודעת איך אני אמורה לצאת מזה והאם יש טיפול אחר שיכול לעזור אבל לא שיחות? ומה דעתכם על הכדור הלוריבן למקרה שלי? זה בסדר? אני אגב מתחילה את הפרידה הזאת מחדש כי עד עכשיו הייתי בציפייה שאולי נחזור והוא גם גרם לי להבין שיש מצב שנחזור ורק אתמול הוא גרם לי להבין שאין מצב כי הוא לא רוצה סופית. אני באמת שבורה, בוכה הרבה האמת וירדתי 5 קילו. האם אני אצא מזה? תודה

10/05/2015 | 08:55 | מאת: פרופ' לאון גרינהאוס

שלום. פרידה כואבת מאוד. אבל בנוסף את אומרת שבתחומים אחרים בחיים שלך את עדיין לא מספיק עצמאית. מציע לך שתלכי לטיפול פסיכולוגי. את יכולה לפנות לקיניקה שלי ולהתקבל לשיחות. לא נראה שאת זקוקה עכשיו לטיפול תרופתי נגד דיכאון אבל אם הדכאון נמשך כדי להערכך את המצב. לוריוון כדור הרגעה לתווך קצר. במצבים חזקים מאוד עוזר. פרופ' לאון גרינהאוס מיינד קליניק צירפתי לך קישורים לסרטים מקצועיים שהכנתי כשרות לציבור http://expertv.co.il/videos/leon-grunhaus-panic-attack/ http://expertv.co.il/videos/leon-grunhaus-manic-depression/ http://expertv.co.il/videos/leon-grinhouse-depression/ אפשר גם באתרים שלי www.grunhaus.co.il www.mindclinic.co.il

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול