"ניתוק" מלאה מחיים יום יומיים.איך "לחזור"?

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

20/02/2015 | 01:02 | מאת: אליונה

שלום רב, אני בת 29 ואם ל 2 ילדים.לפני כ7 שנים,לאחר תחילת תואר,הבחינו לי דכאון וחרדות (טיפול:רסיטל + קלונקס),לאחר 3 חודשים של טיפול הרגשתי שיפור אך הפסקתי לטפת בגלל הריון.לפני 6 שנים חזרתי לטיפול אך רציטל לא עזר.5 שנים אחרונים מטופלת בוויפקס אך כמותו היומי שלו גודל וגודל(כול פעם שמגדלים לי כמותו אני מרגישה שיפור אך לאחר כמה חודשים מצבי חוזר להתחלתי ואפילו כל פעם יותר ויותר גרוע). נכון להיום מקבלת 14 + 3.75 וויפקס כל יום, עדיין ממשיכה תואר...כמה חודשים מצבי יותר יותר רע.אני לא מתפקדת בכלום.אפילו בדברים בסיסיים יומיים.אני מבינה בהחלט את הצורך לעשות דבר זה או אחר,מתוכננת אבל בסופו דבר לא עושה!לא יכולה לצאת מהבית אך לא מסוגלת להסביר לעצמי למה.הסימסטר לא היתי בלימודים בכלל,בקןשי למדתי בבית בלבד.שבועות אחרונות הבנתי שלא מצליחה לטפל בילדים: הפסקתי להכין,שוכחת לעשות קניות,לא יודעת בכלל מה יש במקרר!לא מצליחה להרדם כמעט עד הבוקר ואחרי זה יכולה לישון 15-18 שעות בלי לשמוע כלום בסביב.כמה פעמים לא קמתי כדי לסדר ילדים לגן ובית הספר והם הפסידו.היום נרדמתי בצהריים לפני לצאת לגן ילדים, ולא שמעתי 8 צילצולי טלפון,הגננת הביא בני הביתה.אני פשוט לא רוצה להתעורר,ואם לא ישינה בכל זאת נשארת במיטה...ההבנה שהפכתי לאמא גרוע לא עוזרת לי לשנות את המצב,רק מוסיף דכאון.אני מנסה "לחזור" לתפקוד ולא מצליחה!!!!לא יודעת מה לעשות ופוחדת לספר רוב הדברים לרופא שלי או לבעלי בגלל המחשבות שכל הזמן מסתובבים לי בראש שיקחו לי ילדים(אני מבינה שזה הגזמה אבל מחשבות לא נעלמות) או שבעלי יעזוב אותי,אבל חייבת לצאת מזה בשביל ילדים! מצטערת על מכתב ארוך.....רציתי לקבל המלצה להסתדר עם זה ולחזור לתפקוד.אולי יש שיטות נוספות חוץ מכדורים?אני מוכנה להכל הבעיה שלא יוכל לעשות זה בלבד ללא לוואי!אולי קיימת בארץ "תוכנית" כלשיה,אולי אפילו סגורה,רק שיעזרו לי לחזור לסדר יום נורמלי....

28/02/2015 | 18:41 | מאת: ד"ר אירנה נתנאל

שלום לך, אני ממליצה על טיפול בטכנולוגיה של נוירופידבק. זהו טיפול שעוזר לתסמינים של דיכאון וחרדה, הוא לא פולשני וההשגים נשמרים לזמן ארוך לאחר הטיפול. מצרפת לך קישור לכתבות על טיפול בנוירופידבק: http://www.doctors.co.il/ar/15878 http://www.doctors.co.il/ar/18061 אשמח לענות על שאלות נוספות, ד"ר אירנה נתנאל פסיכותרפיסטית CBT מטפלת בביופידבק ונוירופידבק "מיינד קליניק" מרכז לטיפולים מתקדמים שד' דוד המלך 1 תל אביב 03-6962733

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול