פגישה עם פסיכיאטר צבאי, בעיות בריאותיות ונפשיות

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

19/02/2015 | 12:23 | מאת: sapir1245

שלום, אני מלשב"ית לתאריך גיוס מאוד מאוד קרוב. במשך המון שנים אני סובלת מכאבי בטן חמורים, שלשולים, אנמיה חולשה, תת משקל. עברתי בדיקות קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה ולא נמצאה שום אבחנה פיזית, אלא שהכאבים נובעים ממצוקה נפשית ומחרדה מתמדת. אני בעצמי מאוד חרדה, ולא מצליחה לתפקד במצבי לחץ. ( נכשלתי 5 טסטים בינתיים ), לא יצאתי לטיולים שנתיים, אני סובלת מחרדת מבחנים ובעצם כל מצב של לחץ גורם לי לחוסר שינה, פחדים, חוסר חשק כללי, והרגשת עצב תמידית. בנוסף, לפני חצי שנה, חבר שלי מזה שנתיים חלה בסרטן הדם, לוקמיה. מה שהכניס אותי לדכאון מטורף ולחרדה עמוקה יותר. שלחתי את כל המסמכים שמעידים על התקופה והסבל שאני עוברת, קיבלתי פרופיל 64, עם 6 סעיפים רפואיים. קב"א 49 ודפ"ר 40. נקבע לי זימון לפסיכיאטר צבאי 3 ימים לפני הגיוס על מנת לשקול דחיה קצרה של מועד הצו. קיבלתי חוות דעת מקב"ן במילואים לדחיה של כמה חודשים, ומפסיכיאטר אזרחי עם אבחנה של חרדה ודכאון, שאיני כשירה לשירות במצבי. ניסיתי לפנות לצבא בכל מיני דרכים, ובחוסר אונים אפילו ניסיתי להצהיר שאני דתייה בבית דין רבני. שקלתי גם לרדת במשקל עוד וכך לפגוע בעצמי בשביל לקבל שחרור. ככל שמתקרב תאריך הגיוס, זה משפיע מאוד על מצבי הבריאותי, אני כל היום בשירותים, לא מסוגלת לתפקד, לא ישנה בלילה וסובלת נורא מהלא נודע. אני יודעת, שאני לא מסוגלת להתגייס. ושזה יחמיר את הכאבים ואת החרדה שאני נמצאת בה. וגם, ירחיק אותי מחבר שלי, שכרגע מטופל בטיפולים כימותרפיים וזקוק לי מאוד. אשמח לעזרה ועצות, מה לעשות, איך אוכל לשכנע את הפסיכיאטר שאני לא מתאימה למסגרת הזו, ולהמליץ על פרופיל 21 שנייה לפני גיוסי. תודה רבה

23/02/2015 | 17:41 | מאת: פרופ' לאון גרינהאוס

שלום. לצבא מנגנון ברור להערכה של מתגייסים. הבדיקה של הקב"ן ושל הפסיכיאטר יכולה לעצור את תהליך הגיוס. אפשר גם לפנות למטפל חיצוני שיעריך את מצבך פרופ' לאון גרינהאוס מיינד קליניק צירפתי לך קישור למספר סרטים שהכנתי כשרות לציבור. http://expertv.co.il/videos/leon-grunhaus-panic-attack/ http://expertv.co.il/videos/leon-grunhaus-manic-depression/ http://expertv.co.il/videos/leon-grinhouse-depression/ כמו כן אפשר לקראו על נושאים של ברואות נפש באתרים שלי www.grunhaus.co.il www.mindclinic.co.il 036962745 036962733

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול