חרדה והריון

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

18/01/2014 | 12:53 | מאת: דולי

הבת שלי סובלת מחרדה ולקחה סרוקסט. עכשיו הפסיקה את הכדורים למרות שהיא סובלת לפעמים עדיין מחרדה כאשר כל הגוף שלה רועד והיא נעשית מבולבלת. אך מאחר שהיא נשואה צעירה הפסיקה את לקיחת הכדורים מאחר וברצונה להכנס להריון. אך היא כל כך מפחדת מהריון כי פוחדת שאינה בריאה מספיק להיות בהריון ולאחר מכן אמא, במיוחד כאשר בעלה לא תמיד בבית שכן הוא עובד בספינות הנפט.מה דעתך?

18/01/2014 | 16:33 | מאת: ד"ר אירנה נתנאל

שלום לך, אני מבינה את הדאגות שלך כאמא ואת החששות של בתך. הריון, לידה והורות לעיתים קרובות מעוררות חששות וזה דבר טבעי. יתכן וכדאי שבתך תשוחח עם אישת מקצוע למשל ,פסיכולוגית או פסיכותרפיסטית אשר תעודד, תחזק, תרגיע ותלמד כלים להתמודדות נכונה עם החרדות. ידוע שגישה התנהגותית - קוגניטיבית הדרך היעילה להתמודד עם החרדות. ניתן לשלב גם אמון ותרגול בביופידבק, במהלכו ניתן לרכוש כלים להרגעה עצמית וויסות רגשות. בהצלחה מכל הלב! ד''ר אירנה נתנאל Ph.D פסיכותרפיסטית מוסמכת CBT "מיינד קליניק" מרכז לטיפול מתקדמים שד' דוד המלך 1 תל אביב 03-6962733

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול