טיפול בבלבולים

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

20/09/2012 | 11:29 | מאת: מיטל

היי לפני כחודש אבי החל להיות מבולבל ומוטרד באופן אובסיסיבי זה גרם לו למצבים קיצוניים כמו ללכת יחף ברחוב ולדבר הרבה לא לעניין, לקחנו אותו לבית החולים שם שללו פגיעה מוחית אבל הבלבול והמחשבות הטורדניות עדיין נמשכות נתנו לו בהמלצת רופא המשפחה ציפרלקס והוא שתה אותו 20 יום אך לא חל שינוי. היום לאחר פגישה עם פסיכאטר הפסקנו את הציפרלקס במיידי והוא ביקש להתחיל לטפל באבי בכדור בשם מודל 50 מ"ג 6 כדורים למשך היום, רציתי לדעת האם עשינו נכון ואם כן מהו הכדור הזה?

09/10/2012 | 23:26 | מאת: ד"ר אלונה גוברמן

שלום. לא ניתן לענות לך , כי אני צריכה להכיר את אביך ולהאריך את מצבו. אך באופן כללי מודל תרופה יעילה-סולפיריד, תרופה ממשפחת הפנותיאזינים, היתה נפוצה בשימוש לטיפול בסכיזופרניה. כיום היא הוחלפה על-ידי הפנותיאזינים החדישים יותר, אך היא עדיין נמצאת בשימוש נפוץ לטיפול בסחרחורת, במצבי לחץ, בדיכאון קל ולהקלת בחילה והקאה אצל אנשים המקבלים טיפול כימי. היום משלבים לעיתים תרופה זו בטיפול בתסמונת המעי הרגיז ובכיב התריסריון. בברכה

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול