האם אני בדיכאון ?

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

30/07/2008 | 15:13 | מאת: דניאלה

שלום רב, זה זמן רב אני בתחושה כי משהו עובר עלי. אני מרגישה לעיתים מן עצבות שאופפת אותי, אבל זה בא והולך. מאז ומעולם הביטחון העצמי שלי לא היה גבוה וגןם היום אני מעדיפה להימנע ממפגשים חברתיים מסוימים (כמובן תלוי בנסיבות) גם בריכוז שלי חלה הדרדרות. אם הייתי בגילו של בני הייתי יכולה לומר שאני זקוקה לרטלין. כי קשה לי מאוד להתרכז (אפילו בקריאת ספרים !!!) האם אני בדיכאון ? האם יש דרך לפתור זאת ? (האם אפשר שלא דרך רופא המשפחה ?????????) לתשובתכם המהירה אודה

31/07/2008 | 09:31 | מאת: ד"ר אירנה נתנאל

דניאלה שלום, צר לי על הרגשתך. לדעתי יש צורך באיבחון מעמיק וכוללני במחשבה שייתכן ומדובר בהפרעה במצב רוח. ייתכן וחוסר קשב וביכוז, פגיעה בזיכרון לטווח קצר שאת מרגישה הינם תופעות של מצב נפשי. במידה ומדובר בהפרעה במצב רוח את זקוקה לטיפול תרופתי. הדרך הכי יעילה לטפל במצבך היא שילוב של טיפול תרופתי ותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT) אישית או קבוצתית. מידע נוסף על דיכאון וטיפול בו ניתן למצוא באתר: www.mindclinic.co.il תודה על פנייתך לפורום, אשמח לענות על שאלות נוספות, בברכה, אירנה נתנאל

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול