פריזמה - מינון ותחילת השפעה

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

27/01/2019 | 13:24 | מאת: אלכס

שלום ד"ר, אני התחלתי ליטול פריזמה במינון 20 מ"ג לפני כשלושה שבועות (לאחר שבוע במינון 10 מ"ג). שתי שאלות: מתי עליי לצפות לתחילת השפעה מבחינת דיכאון/חרדה? האם 20 מ"ג זה מינון טיפולי או שיהיה צורך בהעלאת מינון? תודה

03/02/2019 | 13:58 | מאת: ד"ר ספקטור אירנה

שלום רב, כדי להעריך השפעת התרופה יש להמתין כ-4-6 שבועות של המינון הטיפולי המלא (השבוע שנטלת 10 מ"ג לא נחשב). במידה ולאחר תקופה זו לא יהיה שיפור כלשהו, כדאי לשקול החלפת התכשיר או לסירוגין, במידה ויש שיפור חלקי, מומלץ לשקול עליה במינון.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול