שילוב תרופות עם סימבלתה

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

17/12/2018 | 21:37 | מאת: שרוליק

היי, אשמח להתייעצות קטנטנה לפני שינוי תרופתי בגלל דפיקות לב מהירות שהגיעו כתוצאה מאחת התרופות סימבלטה או ריטלין. אשמח לשאול מה ניתן לשלב עם סימבלתה(30 מ"ג), ובאופן כללי איך הרופא יודע מה ניתן לשלב ומה לא ואיזה שילוב יותר מקובל ויותר אפקטיבי? באופן כללי אני לוקח 60 מ"ג סימבלטה אבל יש תופעות לוואי של דפיקות לב מהירות אז הרופא הציע להעביר אותי לאטנד מבחינת קשב וריכוז במקום ריטלין כדי לשלול שהדפיקות לא מהריטלין לפני ולהוריד את הסימבלטה ל30 ואולי לשלב תרופה אחרת איתה.

18/12/2018 | 19:53 | מאת: ד"ר ספקטור אירנה

שלום רב, ההמלצה לטיפול התרופתי הספציפי היא בהתאם לאבחנה שבגללה ניתן הטיפול, למשל דיכאון, הפרעת קשב וריכוז ועוד. במידה ומדובר ביותר מבעיה אחת לעיתים יש צורך בשילוב של מספר תרופות. לא ניתן במסגרת הפורום וללא בדיקה לקבוע מהו השילוב המומלץ עבורך. אציין שריטלין יכול לגרום לדופק מואץ ולכן סביר לשקול החלפתו.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול