העלתי פריזמה מ20 ל 40 לפני חודש בדיוק

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

23/03/2018 | 16:17 | מאת: פריזמה

לקחתי פריזמה 20מג כמעט 3 חודש היו עליות וירידות , העלתי ל40מג (2 כדורים) בבוקר ,לפני חודש . בהתחלה הרגשתי שיפור ולאחרונה אני מרגיש שהתרופה בכלל לא עוזרת ,חרדה חברתית ודיכאון ועייפות . יש טעם לחכות עוד חודש ?

08/04/2018 | 16:17 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, ההחלטה בנוגע להמשך הטיפול או החלפתו תלויה בעיקר במידת השיפור. במידה ויש שיפור חלקי, מומלץ להמשיך ולעלות מינון ולסירוגין, במידה ואין כלל שיפור , מומלץ להחליף את התכשיר. לרוב למטופל עצמו קשה לבצע את ההערכה ולכן יש חשיבות רבה להתייעצות עם הפסיכיאטר המטפל אשר יכול לשאול את השאלות הנכונות שיעזרו להעריך את מידת השיפור ולקבל החלטה בנוגע להמשך הטיפול.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול