כדורים שאפשר לקחת בזמן הריון

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

25/01/2018 | 08:58 | מאת: דריה

שלום רב בעבר בשל דיכאון, קשיים ועכבות רבות לקחתי כדורים ממשפחת ssri. בשל תופעות לוואי החלפתי לכדורים ממשפחת ssni וזה עזר ולא היו לי תופעות לוואי. נאלצתי להפסיק כי נכנסתי להריון. שאלתי היא אילו כדורים כן ניתן לקחת בזמן הריון? תודה רבה.

27/01/2018 | 18:09 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, לטיפול בדיכאון יש חשיבות רבה בתקופת ההריון. לרוב , מומלץ על הטיפול בתכשירים מקבוצת SSRI, אך הבחירה בתרופה הספציפית נעשית ע״י הפסיכיאטר המטפל אשר אמור לתת לך הסבר מפורט אודות התכשיר עצמו והשפעותיו הצפויות בתקופה זו. בנוסף, מומלץ להתייעץ עם המרכז הטרטולוגי אשר מרכז את המידע העדכנית אודות בטיחותם של התכשירים הספציפיים בהיריון.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול