שינו לי את הכדורים ואני מפחדת מהשינוי

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

11/12/2017 | 18:19 | מאת: אורית

אני נוטלת ציפרלקס כבר 6 שנים הרופא משפחה נתנה לי אותו אחרי תקופה קשה מאוד שעברתי. בשנה האחרונה אני מרגישה שהכדור פחות עובד אין לי חשק לכלום, החשק המיני שלי נמחק, ואני חווה הזעות איומות בלילה אני לאחר דיאטה וירדתי 18קילו בשנתיים וחצי האחרונות בהתייעצות עם רופאת המשפחה שמלווה אותי היא הציעה לי ברינטליקס אמרה לי שזה כמו הציפרלקס רק פחות הזעות ושינה טובה יותר ומחזיר את החשק המיני. יש לי עוד שבוע לסיים את החפיסה של הציפרלקס ואז היא אמרה לעבור ישר לברינטליקס. אני קצת חוששת??? הייתי שמחה לתשובה

17/12/2017 | 16:33 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, באופן כללי, במידה והטיפול התרופתי הקבוע לא מונע החמרה וגורם לתופעות לוואי, מומלץ להחליפו. הבחירה בתכשיר החילופי הספציפי מתבססת על הכרות עם המטופל, המאפיינים של מחלתו ורגישות שלו לתופעות לוואי. ברינטליקס הוא תכשיר נוגד דיכאון חדש יחסית בשוק שעדיין לא נצבר מספיק ניסיון קליני איתו. כדאי לדון על החששות שלך עם רופאת המשפחה וכן לשקול יעוץ עם מומחה בתחום.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול