האם יש לי דיכאון? חייבת את העזרה שלכם!!

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

22/11/2017 | 18:20 | מאת: עדי

היי, אובחן שיש לי דיכאון, יש לי דפיקות לב מהירות לפעמים, קמה בלילות וחוזרת לישון, אני מרגישה לא מציאותית, שאני לא אני,כל התכונות אופי שהיו לי לא קיימות, אין בי ריגוש, לא בוכה ולא מרגישה עצב אבל לא צוחקת, לא מתרגשת מאנשים שאני אוהבת, לא מתעניינת בשום דבר שום תחביב שהיה לי שום עניין שהיה לי כבר לא מדבר אלי, לא יודעת להפעיל שיקול דעת, אין לי דעה בשום דבר דוגמא: אם בגד נראה לי יפה או לא, אם משהו מתאים או לא מתאים, דעה בכל נושא, לא מדברת ולא כי אני לא רוצה כי אני לא יודעת פשוט מה להגיד ואיך כשמנהלים איתי שיחה חוץ מדברים יבשים כיאלו אני דג, זה גורם לי להלחץ מלראות אנשים שאני מכירה כי אני מוזרה ונלחצת מהסיטואציה כשאתקל בהם ולא יהיה לי מה להגיד, לא יודעת איך להגיב בסיטואציות, כל הקשרים שלי עם האנשים מתנתקים כי אני פשוט לא מצליחה לנהל שיחה, מרגישה שנמחק לי האופי כיאלו אני רובוטית, כל הזמן מנסה להבין מה יש לי ולמה אני ככה,מרגישה שזה יהיה כך לנצח ועם זאת באות המחשבות האובדניות. אני גם לא עובדת כי אני לא מצליחה לתנהל בצורה הגיונית בשום דבר עד לפני כמה חודשים הייתי ההפך מזה, איך זה יכול לקרות דבר כזה ומה האיבחון??? תודה לעוזרים!

26/11/2017 | 16:50 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, אכן מהתיאור שלך עולה כי מדובר בשינוי חד במצב הנפשי אשר דורש בירור של איש מקצוע. לא ניתן במסגרת הפורום וללא בדיקה לקבוע מהי האבחנה ולכן חשוב לפנות לבדיקה רפואי, בהתחלה לרופא משפחה כדי לודא שלא מדובר בבעיה רופאית שעלולה להשפיע גם על המצב הנפשי, ולאחר מכן, לפסיכיאטר כדי לאחבן את המצב הנפשי. דיכאון יכול ועלול לגרום לשינויים מהירים הן במצב רוח והן במצב התפקודי, מדובר במחלה עם בסיס ביולוגי , שבדומה למחלות אחרות יכולה להתפתח באופן מהיר ולפעמים בלתי צפוי. חשוב להגיע לעזרה המקצועית מהר ככל האפשר כדי לאבחן את הבעיה ולהתאים טיפול.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול