פרוזאק חזרה אחרי הפסק

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

30/10/2017 | 11:49 | מאת: הילל הלל

עד לפני כשנתיים לקחתי כעשר שנים פרוזאק והרגשתי נהדר. שנתיים הייתי בלי כלום. מרגישה עכשיו שהדיכאון חוזר. (יציאה לפנסיה. מרגישה שאין סיבה לקום בבוקר) האם אני יכולה לחזור לפרוזאק או שעלי לקחת כדור חדש. אז וגם היום הסיבה לבחירה בפרוזאק שהוא הכי פחות גורם להשמנה.

06/11/2017 | 09:27 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, קודם כל חשוב לברר האם אכן מדובר בדיכאון או לסירוגין בקשיי הסתגלות למצב החדש ותגובה רגשית שמלווה את הקשיים. לצורך האבחנה חשוב להגיע לבדיקה פסיכיאטרית. במקרה ואכן מדובר בדיכאון , סביר לחזור לטיפול שהיה יעיל בעבר ולעומת זאת, במידה ומדובר בקשיי הסתגלות, הטיפול המומלץ הוא טיפול פסיכולוגי ולא דווקא תרופתי שבדרך כלל פחות יעיל במקרים אלו.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול