תרופות שונות במשך 30 שנה

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

08/10/2017 | 21:22 | מאת: מרים

שאלה קצת ארוכה: אני בת 60. לפני 30 שנה בעקבות התקפי חרדה קשים התחלתי לקבל תרופות. נסיונות של כל מיני ולבסוף אחרי כמה שנים וונלה 225 מ"ג וקלונקס 3 מ"ג ליום והחרדות כמעט נעלמו. הצטרף לזה דכאון. הייתי בטיפול של רופאים בכירים. עם דכאון שלא מנע ממני להמשיך כמעט כרגיל את חיי - כולל עבודה, ילדים נכדים ועוד. בשנה וחצי האחרונות בעקבות עליות וירידות במצב הרוח אני לוקחת גם למיקטל. עליתי עד 150 מ"ג ליום. יש לי אי שקט חזק בגוף ורעידה מסויימת בידיים. הרופא לא ממש יודע מה לעשות, מציע אולי להעלות מינון. אני מפחדת. מרגישה שכולי מלאה כימיה ורוצה אולי להוריד חלק מהתרופות. הרופא, בכיר מאד, בודק מינונים ולא ממש רואה אותי ברגשותי הקשים. האם יש מה לעשות? האם האי שקט יכול להיות מהלמיקטל? אשמח לעצה.

16/10/2017 | 14:22 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, לא סביר כי מדובר בתופעות לוואי של למיקטל אשר לא גורם לאי שקט וגם לא מגביר חרדה. כדאי לברר מחדש את התופעות המתוארות, לבחון גם אפשרות של בעיה גופנית שגם היא יכולה לבוא לידי ביטוי בתופעות אלו. במידה ומדובר במצב נפשי, כדאי לבחון מחדש את הטיפול שאת מקבלת ולשקול שינויים.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול