תגובות שונות מאדם לאדם

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

20/08/2017 | 08:59 | מאת: מישהי

שלום רב אני נשואה עם 3 ילדים שנים של דכאון עמיד לתרופות מזה כמה שנים נגמלתי מתרופות ללא יעוץ פסיכולוגי וללא מעקב רפואי משתדלת להמשיך עם החיים עם עליות ומורדות אין ספק שהחיים השתנו בהרבה מובנים יש לי בעיה שמקשה עליי מאוד אני לא יכולה ללכת לקניון לסופר לא בא לי בתי מלון כי צריך להתלבש להתארגן להראות יפה במיוחד שנוסעים לחופשה עם חברים וזו נראת טוב וזו מטופחת וכולם שמחים ואני לא או שבבריכה נשים חטובות עם בגדיי ים חשופות כמעט עירומות ואני כבר שנים לא שמתי בגד ים כמובן שהבעל מסתכל ומתלחששים ביניהם הגברים וזה גומר אותי אני כמעט ולא הולכת לאירועים רק לממש קרובים אז מצד אחד טוב לי לא ללכת לשום מקום ומצד שני כשאני בחופשה מהעבודה אני נאכלת מבפנים בוכה שכולם יכולים ואני לא שכולם נוסעים טסים ואני לא אפילו בעלי לא לוקח חופש הוא אפילו לא מנסה לקחת חופשה אני מיואשת מה עושים ?????

22/08/2017 | 08:35 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, הקשיים שאת מתארת יכולים לנבוע מסיבות שונות כאשר אפשרות אחת היא אכן הדיכאון. במידה וחוסר חשק , רגישות מופרזת לביקורת , הימנעות ותחושת הייאוש נובעים מדיכאון, כדאי לפנות ליעוץ של הפסיכיאטר המטפל או רופא משפחה ולשקול חזרה לטיפול התרופתי אשר עשוי לשפר את מצבך הנפש, לעלות את הבטחון העצמי, את המוטיבציה וחשק.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול