שאלה בבקשה תודה מראש

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

12/08/2017 | 23:30 | מאת: שירה

שלום יכול להיות שבגלל אובדן שחוויתי (חברה טובה מאוד התאבדה לפני 4 חודשים) יתפתחו בעיות נוירולוגיות או פסיכיאטריות? ראיתי עכשיו דמות בעודי ערה ומעט ישנונית, ידעתי שזה לא הגיוני פתחתי חזק את העיניים והיא נעלמה... אני שומעת קולות שאין באמת... חברה שלי באה אליי לחלומות כמה פעמים וזה טוב לי אבל כשאני קמה משינה אני רועדת כולי... רוב הפעמים אני לא זוכרת את החלום רק זוכרת שהיא היתה שם... מרגישה שאין לי כח לכלום ולאף אחד.. לא עונה לטלפונים מחברים כי אין לי כח. מוזר לי שאני מודעת לכל זה... שבוע שעבר נסעתי ברכבת ועברה בי מחשבה שאני נופלת למסילות ונדרסת היתה לי סחרחורת כזו.. אני מרגישה שעין שמאל שלי הפסיקה לפעול ושאני משתמשת רק בימין, אני בוכה רק בעין ימין ובלילה רק עין ימין שלי אדומה ושורפת מעייפות... בעבודה אין לי כח להשאר יותר מ 7 שעות וזה גם בקושי כשבעבר הייתי 10-12 ביום בעבודה... משתדלת להתנהג רגיל כלפי חוץ וכותבת פה אולי יש עצה בשבילי... אנא ממך לא לכתוב לי לפנות לרופא/ה, לא יקרה.. בטוח יחשבו שהשתגעתי אני מפתחת דכאון? הגיוני להיות מודע לדכאון?

13/08/2017 | 21:10 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, במקרים מסויים אובדן של אדם קרוב עלול לעורר תסמינים של דיכאון ותגובות חריגות נוספות, כגון אלו שתיארת , במיוחד אם מדובר במוות פתאומי, לא צפוי או בנסיבות קשות. במקרים אלו, חשוב לקבל עזרה של איש מקצוע ולצורך כך לפנות לאבחון. הטיפול יכול לסייע להתמודד עם האובדן, להיפטר מהתסמינים ולעזור לחזור לתפקוד הרגיל.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול