דיכאון תפקודי יש מצב רוח אך לא מתפקד- טיפול בנוגדי דיכאון

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

16/05/2017 | 18:01 | מאת: ישראל

אני מתנצל שחוזר שוב על שאלתי. האם מבחינת תרופות נוגד"ד יש סוג שיותר פועל על התפקוד [אנרגיה ומוטביציה] ופחות על הרצפטור של המצב רוח? מאד אודה אם תוכלי ליידע אותי

20/05/2017 | 20:21 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, מבחינה תיאורטית, לתרופות עם מרכיב סרוטונרגי עשויה להיות השפעה משמעותית יותר בכל מה שקשור לשיפור ברמות האנרגיה והפחתת עייפות, עם זאת זה לא בהכרח מתקיים ״בשטח״. מדובר בתרופות כגון ויפאקס, איקסל, סימבלטה, אדרונקס. כמו כן, תרופה עם מנגנון פעולה ייחודי - ולבוטרין - גם היא נחשבת ליעילה יותר בשיפור ברמת האנרגיה והפחתת עייפות.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול