האם פגה השפעת הציפרלקס?

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

18/04/2017 | 08:27 | מאת: שולי

שלום רב, מזה כשנתיים נוטלת ציפרלקס 20 מ"ג והדיכאון התייצב. לפני מספר שבועות ללא סיבה ברורה, חזר הדיכאון העמוק. האם התרופה כבר לא משפיעה? אודה מאוד לתשובתך המהירה.

25/04/2017 | 20:03 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, ישנם מקרים בהם על אף הטיפול התרופתי , התסמינים של דיכאון חוזרים. הסיבה לתופעה אינה ידועה ובמקרים מסוג זה מומלץ לבצע הערכה פסיכיאטרית חוזרת כדי לנסות לברר גורמים אפשריים להחמרה ולתת להם התייחסות (גורמי לחץ סביבתיים, בעיות גופניות אפשריות, בעיות בינאישיות). מבחינה תרופתית בדרך כלל מומלץ להוסיף לטיפול הקבוע תכשיר נוסף ״תומך״ או לסירוגין, לשקול החלפת התכשיר.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול