דיכאון חזר עם ציפרלקס

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

01/02/2017 | 17:30 | מאת: ארז

שלום, אני בן 46 וסבלתי ב25 שנה האחרונות ממספר אפיזודות של דיכאון עמוק. מעולם לא נטלתי תרופות כי פחדתי מאוד מתופעות הלוואי. לפני 5 חודשים נפלתי שוב לדיכאון עמוק והחלטתי לעשות מאמץ גדול ולקחת תרופה. הפסיכיאטר נתן לי ציפרלקס 10 מ"ג ואכן אחרי 6 שבועות יצאתי לגמרי מהדיכאון. לפני 10 ימים, חודשיים וחצי אחרי שיצאתי מדיכאון, חזר לי שוב הדיכאון וזאת למרות שהמשכתי כמובן לקחת את התרופה. הרופא המליץ לי להעלות את המינון ל15 מ"ג. האם נפילה כזו למרות הטיפול היא נורמלית? ומה את ממליצה לעשות? אציין שבמשך 5 ימים לפני שחזר הדיכאון הייתי חולה ונטלתי אנטיביוטיקה מסוג מוקסיפן ביחד עם הציפרלקס

05/02/2017 | 16:46 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, אכן, גורמי לחץ כגון מחלה גופנית עלולים להשפיע גם על המצב הנפשי ולהביא להחמרה בדיכאון על אף הטיפול בנוגד דיכאון. במצב כזה, עליה במינון של נוגד דיכאון שהביא לשיפור בעבר, עשויה להועיל ולהביא הן לשיפור בתסמינים שחזור והן למנוע החמרה בעתיד.

06/02/2017 | 11:43 | מאת: ארז

תודה על תשובתך, אכן יצאתי מהדיכאון. האם יכול להיות קשר לזה שנטלתי אנטיביטיוטיקה ביחד עם הציפרלקס?

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול