התנהגות מול אדם הסובל מדיכאון

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

26/01/2017 | 11:57 | מאת: annaraz

חבר שלי מאובחן בדיכאון קליני. לאחרונה הוא אמר לי שהוא צופה תקופת דיכאון בפתח בגלל הדברים שהוא צריך להתמודד איתם (חרדות, לחץ, מציאת עבודה, ומצב כלכלי קשה), הוא טוען שיודע לצפות לסערה כשהיא מגיעה וביקש ממני, בת זוגתו, דיסטנס מסויים על מנת שלא אפגע כמו שהוא פוגע תמיד בכל מי שנמצא סביבו. הדיסטנס על פי דבריו כולל שהפגישות יהיו פחות אינטנסיביות אך שנמשיך לדבר בטלפון ובהודעות. רציתי לשאול כיצד לדעתכם עליי להתנהג? האם להקשיב לו ולקחת צעד אחורה ולתת לו לקבוע את המינון, או להתנהג בצורה אחרת? מה הכי נכון? ​תודה.

04/02/2017 | 20:48 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, הסתגרות ונטיה להתרחק מאנשים קרובים, כולל חברים ובני הזוג הם מאפיינים שכיחים של דיכאון. ההתמודדות עם המצב הינה מורכבת במקרים כאלו מאחר ומצד אחד אדם בדיכאון זקוק לעזרה של הסביבה אך מהצד השני מאוד מתקשה לקבל אותה בגלל התסמינים של דיכאון. חשוב להראות לאותו האדם את המוכנות שלך להיות לצידו ולעזור לו במידת האפשר אך גם לכבד את רצונותיו ולאפשר לו להיות לבד. כמו כן, מאחר ומדובר בסיטואציה מורכבת, מומלץ גם לשקול יעוץ מקצועי, פרטני ואף זוגי.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול