שאלה לגבי איחוי כלוב טיטניום

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה

13/02/2011 | 19:26 | מאת: שאולי

שלום ד"ר לפני כשבועיים עברתי ניתוח בעמש"צ הניתוח בוצע ללא קיבוע פלטה חיצונית אלא עם כלוב טיטניום בין החוליות כאשר איחוי של העצם על הכלוב תביא לקיבוע המקום שאלה ראשונה-אמרו לי לא לעשן לאחר הניתוח השאלה אם עישון מס סיגריות בודדות ביום ישפיע בצורה משמעותית על אופן האיחוי שאלה שניה-האם אתה מכיר מכשיר הנקרא exogen אשר מזרז איחוי עצמות והאם רצוי להשתמש בו לאחר ניתוח מסוג זה

כל סיגריה תורמת לעיכוב באיחוי. לא הוכחה כל תועלת בניתוחי עמוד שדרה.

15/02/2011 | 16:01 | מאת: שאולי

מה אני יכול לעשות בכדי לזרז את האיחוי של הכלוב עם החוליות מעבר כמובן להמשך ההמנעות מעישון ואכילת סידן תודה

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה